Exempel ”Grind”

Referensprojekt

Detta exempel illustrerar hur du kan skapa dina projekt på ett kostnadseffektivt sätt som samtidigt utesluter många av de problem som kan uppkomma mellan dig som beställare och den entreprenör som utför jobbet t f av missar i kommunikationen.

I detta exempel skall en grind byggas

Steg 1:

Skapa ett projekt på dina sidor och ladda upp ett underlag som cadcarpenter kan titta på.

Underlag 1 – Foto på verklig uppställningsplats

Underlag 2 – skiss på önskad grind

           

Skissen behöver inte alls vara särskilt avancerad eller fullkomligt korrekt. Du som beställare kommer att få obegränsat med tillfällen att ändra designen i samråd med vår konstruktör innan underlaget skickas på tillverkning.

Skissen behöver dock innehålla ett eller ett par mått som anger storleken på konstruktionen. I exemplet ovan så har bredd, höjd och djup angetts. Cadcarpenter kommer att utgå från att skissen är ritad någotsånär i skala så ifall mått saknas så kommer skissen att efterliknas.

Steg 2:

Cadcarpenter skapar en enkel grundmodell på den skiss som du har laddat upp och om du har laddat upp ett foto så infogas modellen i fotot så du kan se hur det på ett ungefär ser ut. Observera att om inget mått har angetts i fotot så kan inte konstruktören veta hur stor modellen skall se ut i fotot.

OBS den första grundmodellen som görs är väldigt grov. Vilket innebär att delar kanske inte sitter ihop ordentligt och färger är ej valda etc. Det är bara för att du som beställare skall kunna bekräfta att du och konstruktören har samma bild av vad som skall göras.

DENNA FÖRSTA MODELL/BILD UTFÖRS GRATIS!

Steg 3:

Du godkänner att detta är ungefär vad du har tänkt dig och konstruktören kommer att kontakta dig för att bestämma vilka ekonomiska ramar som finns för projektet.

Här finns några alternativ:

Arbetet som cadcarpenter utför kan göras på löpande räkning och sedan skickas färdig konstruktion ut på upphandling hos lämpliga leverantörer. Detta ger ett korrekt pris från leverantörerna från början.

Leverantörer kan kontaktas direkt med grundmodellen som underlag för att ge en fingervisning om slutpris. Detta ger pris på en gång men medför att leverantörerna lämnar pris på en mer osäker konstruktion vilket normalt innebär att de höjer priset pga osäkerheter i slutproduktens utförande. Cadcarpenter utför arbete på löpande räkning därefter.

Cadcarpenter ger ett fast pris på komplett produkt inkl konstruktion. Innebär normalt att en begränsning i steg 4 nedan införs. Detta alternativ kan också varieras till oändlighet i samråd mellan dig och konstruktören.

Var inte rädd för att öppet diskutera de ekonomiska ramarna då det alltid är bättre om detta utförs i ett tidigt skede istället för att diskussionen sker när arbetet redan är utfört.

Steg 4:

Detta steg kan vara obegränsat långt och innehålla många steg då det är nu som konstruktionen bestäms slutligt. Här kan du som kund komma in med önskemål och synpunkter så att konstruktionen blir exakt som du vill ha den. Det kan handla om storlek och form eller om vackra utsirningar och mönster som skall in i konstruktionen.

I detta steg är det vanligt att foton på konstruktionen och/eller ritningar skickas mellan dig och Cadcarpenters konstruktör via dina sidor på cadcarpenter.com

Steg 5:

Val av ytbehandling. Här finns en mängd varianter, diskutera detta noggrant med din konstruktör.

Steg 6:

Nu är det dags för dig som kund att ge ett godkännande för tillverkning. Se till så att du känner att detta är exakt vad du önskar dig för efter att du har godkänt konstruktionen för tillverkning så kommer eventuella ändringar i efterhand att kosta mycket mer att genomföra.

Cadcarpenter kommer nu att leverera ett underlag som kan variera från projekt till projekt men som skall visa så mycket som möjligt av konstruktionen.

Efter att du har godkänt konstruktionen för tillverkning så skickas den på tillverkning och levereras till din leveransadress.

Det går naturligtvis bra att beställa med eller utan montering och andra servicetjänster. Diskutera detta med din konstruktör.

Lycka till med ditt projekt och välkommen till CAD carpenter