Exempel ”Dörr”

Modifiering av standardprodukt

Detta exempel illustrerar hur du kan ta en standardprodukt och göra en förändring så den passar bättre mot hur du vill ha den. I denna produktkategori kan du göra vilka förändringar du vill men du är begränsad av att grundstenen du arbetar med skall vara en standardprodukt som kan köpas färdig.

I detta exempel ändras en dörr så att ett glatt ansikte skärs in i dörren.

Steg 1:

Skapa ett projekt på dina sidor och ladda upp ett underlag som cadcarpenter kan titta på.

Underlag 1

Skicka ett meddelande till CAD-carpenter med den standardprodukt som du vill använda. I detta fall är det således en dörr där kunden hänvisar till en hemsida på en vanlig byggvaruaffär på internet.

https://www.beijerbygg.se/store/privat/d%C3%B6rrar/innerd%C3%B6rrar/innerd%C3%B6rr-stable-vit?artikel=268017

Storlek 9 x 21

I detta fall har även kunden fått med en bild på dörren tagen direkt från hemsidan

Underlag 2 – skiss på önskad förändring

Skissen behöver inte alls vara särskilt avancerad eller fullkomligt korrekt. Du som beställare kommer att få obegränsat med tillfällen att ändra designen i samråd med vår konstruktör innan underlaget skickas på tillverkning.

Skissen behöver dock innehålla ett eller ett par mått som anger storleken på konstruktionen. I exemplet ovan så har storleken på dörren angetts. Cadcarpenter kommer att utgå från att skissen är ritad någotsånär i skala så ifall mått saknas så kommer skissen att efterliknas.

Steg 2:

Cadcarpenter skapar en enkel grundmodell på den skiss som du har laddat. Observera att om du laddat upp ett foto på omgivningen utan att mått har angetts i fotot så kan inte konstruktören veta hur stor modellen skall se ut i fotot.

OBS den första grundmodellen som görs är väldigt grov. Vilket innebär att delar kanske inte sitter ihop ordentligt och färger är ej valda etc. Det är bara för att du som beställare skall kunna bekräfta att du och konstruktören har samma bild av vad som skall göras.

DENNA FÖRSTA MODELL/BILD UTFÖRS GRATIS!

Steg 3:

Du godkänner att detta är ungefär vad du har tänkt dig och konstruktören kommer att kontakta dig för att bestämma vilka ekonomiska ramar som finns för projektet.

Här finns några alternativ:

Arbetet som cadcarpenter utför kan göras på löpande räkning och sedan skickas färdig konstruktion ut på upphandling hos lämpliga leverantörer. Detta ger ett korrekt pris från leverantörerna från början.

Leverantörer kan kontaktas direkt med grundmodellen som underlag för att ge en fingervisning om slutpris. Detta ger pris på en gång men medför att leverantörerna lämnar pris på en mer osäker konstruktion vilket normalt innebär att de höjer priset pga osäkerheter i slutproduktens utförande. Cadcarpenter utför arbete på löpande räkning därefter.

Cadcarpenter ger ett fast pris på komplett produkt inkl konstruktion. Innebär normalt att en begränsning i steg 4 nedan införs. Detta alternativ kan också varieras till oändlighet i samråd mellan dig och konstruktören.

Var inte rädd för att öppet diskutera de ekonomiska ramarna då det alltid är bättre om detta utförs i ett tidigt skede istället för att diskussionen sker när arbetet redan är utfört.

Steg 4:

Detta steg kan vara obegränsat långt och innehålla många steg då det är nu som konstruktionen bestäms slutligt. Här kan du som kund komma in med önskemål och synpunkter så att konstruktionen blir exakt som du vill ha den. Det kan handla om storlek och form eller om vackra utsirningar och mönster som skall in i konstruktionen.

I detta steg är det vanligt att foton på konstruktionen och/eller ritningar skickas mellan dig och Cadcarpenters konstruktör via dina sidor på cadcarpenter.com

Steg 5:

Val av ytbehandling. Här finns en mängd varianter, diskutera detta noggrant med din konstruktör.

Steg 6:

Nu är det dags för dig som kund att ge ett godkännande för tillverkning. Se till så att du känner att detta är exakt vad du önskar dig för efter att du har godkänt konstruktionen för tillverkning så kommer eventuella ändringar i efterhand att kosta mycket mer att genomföra.

Cadcarpenter kommer nu att leverera ett underlag som kan variera från projekt till projekt men som skall visa så mycket som möjligt av konstruktionen.

Efter att du har godkänt konstruktionen för tillverkning så skickas den på tillverkning och levereras till din leveransadress.

Det går naturligtvis bra att beställa med eller utan montering och andra servicetjänster. Diskutera detta med din konstruktör.

Lycka till med ditt projekt och välkommen till CAD carpenter